RSSВерсія для друку
Охорона здоров’я у передвиборчих програмах політичних партій: вибори 2014
19.10.2014

Без сумніву, що охорона здоров’я повинна обіймати чільне місце в діяльності органів влади, як з огляду на ключові її цінності – життя і здоров’я, нормативну пріоритетність національних інтересів, а також взяті на себе Україною зобов’язання відповідно до міжнародних і регіональних стандартів.

Напередодні позачергових виборів зроблено зріз передвиборних програм політичних партій, що претендують зайняти місце в законодавчому органі влади, а відтак, забезпечувати законотворчий процес, зокрема в царині охорони здоров’я.

Дотримуючись принципів неупередженості й об’єктивності, було зроблено витяги з передвиборних програм партій, що були зареєстровані до участі в позачергових виборах, які є на сайті ЦВК України (якщо там не було, то програми брались з офіційних сайтів партій, враховуючи лише передвиборний вектор, а не програму загалом). Окрім цього, зроблено діаграму 1, в якій відображено ключові положення, що зазначались у програмах партій, як намір до дії. Варто відзначити, що деякі партії загалом не відзначили у своїх передвиборних програмах проблематику охорони здоров’я, а деякі це зробили опосередковано, проте в багатьох все ж здоров’я населення обіймає пріоритетне програмне місце (це відображено в діаграмі 2).

Залишається сподіватись, що політичне декларування буде втілено в конкретні дії, охорона здоров’я населення не залишатиметься вигідним політичним інструментом, а кожна людина, що проживає на теренах України, зможе відчути, що держава, в особі органів влади, все ж про неї дбає як про найвищу соціальну цінність.

 

Детальніше:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...