RSSВерсія для друку
Охорона здоров'я та права людини: ресурсний посібник. 5-те видання, доповнене
28.09.2015

Підготовка нового російськомовного видання посібника здійснена командою ЛОБФ "Медицина і право" під загальною редакцією Сенюти Ірини Ярославівни за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

 

У посібнику висвітлено міжнародні механізми захисту прав людини у сфері охорони здоров'я, проаналізовано міжнародні та регіональні стандарти в галузі охорони здоров'я і прав людини, розкрито правозахисні та адвокаційні процедури, досліджені окремі питання забезпечення прав уразливих верств населення при наданні медичної допомоги. Наведено перелік нормативних та літературних джерел з означеної проблематики, представлені інші матеріали, необхідні для належного здійснення науково-дослідницької, правозахисної і правозастосовної практики. Національна база джерел сформована станом на 01.06.2015 р

Ресурсний посібник стане в нагоді студентам, аспірантам, викладачам і науковим співробітникам юридичних і медичних навчальних закладів, представникам юридичної практики, правозастосовних органів влади, правозахисних організацій, закладів охорони здоров'я, а також усім, хто цікавиться проблематикою юридичного забезпечення в сфері охорони здоров'я.

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...