RSSВерсія для друку
Міжнародна експертна конференція з питань хімічної безпеки та Роттердамської конвенції: інструменти політики та практики
26.03.2012

29 березня (ДУ «Інститут медицини праці НАМН України», вул. Саксаганського 75, 9.00-18.30) відбудеться міжнародна експертна конференція, в рамках якої мультисекторальні національні представники та провідні міжнародні експерти розглянуть нові наукові дані щодо ризиків впливу азбесту на стан здоров’я та приймуть важливі рішення на шляху подолання цих небезпек в Україні.

О 18.30 за підсумками заходу відбудеться прес-конференція для національних ЗМІ. 

Організатори - Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» та міжнародна мережа неурядових організацій «Жінки у Європі за спільне майбутнє» (WECF). 

На конференції планується обговорити проблеми використання хризотилового азбесту та поводження з азбестовмісними відходами; будуть представлені нові дані щодо азбестообумовлених захворювань. Азбест має широкий попит в країні: близько 90 % дахів покрито азбестоцементним шифером, широко використовуються покрівельні посади, азбоцементні труби, ізоляційні матеріали, азбестотехнічні вироби тощо. Разом з тим населення та працівники мало обізнані щодо його впливу на здоров’я та можливих наслідків. 

У заході візьмуть участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України та їх установ, експерти ДУ «Інститут медицини праці НАМН України», інших наукових закладів та міжнародних проектів, Секретаріату Роттердамської конвенції, Всесвітньої організації охорони здоров’я, представники азбестоцементної промисловості, профспілок, неурядових організацій. 

Детальніше за адресою:

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1801574