28.11.2019

Шановні колеги! 

Запрошуємо прийняти участь у Круглому столі «Забезпечення та захист прав дітей, народжених у програмах сурогатного материнства», 13 грудня 2019 року проводять Асоціація «Всеукраїнська фундація компаній з організаційно-правового забезпечення програм допоміжних репродуктивних технологій» разом із Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, а також Центром медичного та репродуктивного права Сергія Антонова. Цей захід спеціально приурочено до Тижня права та проводиться для адвокатів, юристів і науковців, які цікавляться галузями медичного та репродуктивного права.


На Круглому столі планується обговорити та обмінятися думками щодо вирішення правових проблеми, які виникають щодо реалізації та забезпечення прав і законних інтересів дітей, які народжуються за допомогою Допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ). За цей рік стало відомо про непоодинокі випадки залишення батьками дітей, які народилися у наслідок застосування методів ДРТ, зокрема, сурогатного материнства. Тому рекомендації фахівців та обмін думками будуть корисними для пошуку шляхів вирішення цієї проблеми.

До участі у заході запрошуються: адвокати, юристи, науковці, представники агентств сурогатного материнства, представники клінік репродуктивної медицини, правоохоронних органів і Міністерства юстиції України, Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, а також представники іноземних держав.

У програмі Круглого столу заплановані доповіді та панельна дискусія.

 Доповіді:

 "Договірне регулювання інституту сурогатного материнства як запорука захисту прав дитини" – Ірина Сенюта — доктор юридичних наук, доцент, адвокат, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, завідувач кафедри медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, керуючий партнер адвокатського об"єднання "MedLex", член Правління і національний представник EAHL в Україні.

"Права народженої та ще ненародженої дитини у програмі програмі сурогатного материнства?" – Наталя Лісневська — медичний адвокат, куратор Робочої групи з розробки законопроекту про ДРТ Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. 

Найкращі інтереси дитини vs. законодавство у сфері застосування ДРТ (сурогатне материнство) – Ганна Гаро — к.ю.н., сімейний адвокат, сімейний медіатор, Голова Комітету з сімейного права НААУ

Таємниця донорства vs. Право осіб, народжених в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій, на інформацію про своє походження” – Катерина Москаленко — к.ю.н., адвокат, медіатор, Віце-президент Всеукраїнської фундації компаній з організаційно-правового забезпечення програм ДРТ, доцент кафедри цивільного права КНУ імені Тараса Шевченка.

"Громадянство дитини, народженої у програмі сурогатного материнства: проблеми та можливості" – Ольга Данченко — адвокат, Перший Віце-президент Всеукраїнської фундації компаній з організаційно-правового забезпечення програм ДРТ, керуючий партнер ЮФ “УкрЛегіс”.

 Злочини та правопорушення щодо дітей: акцент на сурогатне материнство” – Ольга Кришевич —к.ю.н., професор кафедри кримінального права Національної академії внутрішніх справ України.

 "На боці дитини. Психологічні проблеми трикутника: біологічні батьки – сурогатна мати – дитина" – Ірина Валявко  — кандидат філософських наук (або доктор філософії по новому), старший науковий співробітник Інституту філософії НАН України, психолог, психоаналітик.

Панельна дискусія за участю експертів у сфері репродуктивного та сімейного права на тему: "Як забезпечити ефективний захист прав та інтересів дітей у програмах сурогатного материнства?".

Місце проведення заходу: м. Київ, вул. Борисоглібська, б. 3, 2-й поверх. Велика зала.
Час проведення: з 13:00 до 17:30. Реєстрація з 12:30.
Участь безкоштовна (за персональним запрошенням чи згідно з реєстрацією).. Кількість учасників обмежена. 

Участь у заході безкоштовна (за персональним запрошенням чи згідно з реєстрацією).

Подати заявку на участь у Круглому столі можна за посиланням: https://forms.gle/FuxT7GRmLHPwE6NS8

 Також можна надіслати листа електронною поштою: info@artsupport.org.ua (ОБОВ'ЯЗКОВО необхідно зазначати данні про особу учасника, організацію, посаду та контактний телефон).

 Додаткова інформація про захід: 

E-mail: info@artsupport.org.ua

Тел. + 380 (50) 132 23 57+380 (50) 441 86 15.

З повагою

Оргкомітет заходу