RSSВерсія для друку
Круглий стіл «Забезпечення та захист прав дітей, народжених у програмах сурогатного материнства»
28.11.2019

Шановні колеги! 

Запрошуємо прийняти участь у Круглому столі «Забезпечення та захист прав дітей, народжених у програмах сурогатного материнства», 13 грудня 2019 року проводять Асоціація «Всеукраїнська фундація компаній з організаційно-правового забезпечення програм допоміжних репродуктивних технологій» разом із Комітетом медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України, а також Центром медичного та репродуктивного права Сергія Антонова. Цей захід спеціально приурочено до Тижня права та проводиться для адвокатів, юристів і науковців, які цікавляться галузями медичного та репродуктивного права.


На Круглому столі планується обговорити та обмінятися думками щодо вирішення правових проблеми, які виникають щодо реалізації та забезпечення прав і законних інтересів дітей, які народжуються за допомогою Допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ). За цей рік стало відомо про непоодинокі випадки залишення батьками дітей, які народилися у наслідок застосування методів ДРТ, зокрема, сурогатного материнства. Тому рекомендації фахівців та обмін думками будуть корисними для пошуку шляхів вирішення цієї проблеми.

До участі у заході запрошуються: адвокати, юристи, науковці, представники агентств сурогатного материнства, представники клінік репродуктивної медицини, правоохоронних органів і Міністерства юстиції України, Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, а також представники іноземних держав.

У програмі Круглого столу заплановані доповіді та панельна дискусія.

 Доповіді:

 "Договірне регулювання інституту сурогатного материнства як запорука захисту прав дитини" – Ірина Сенюта — доктор юридичних наук, доцент, адвокат, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, завідувач кафедри медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, керуючий партнер адвокатського об"єднання "MedLex", член Правління і національний представник EAHL в Україні.

"Права народженої та ще ненародженої дитини у програмі програмі сурогатного материнства?" – Наталя Лісневська — медичний адвокат, куратор Робочої групи з розробки законопроекту про ДРТ Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. 

Найкращі інтереси дитини vs. законодавство у сфері застосування ДРТ (сурогатне материнство) – Ганна Гаро — к.ю.н., сімейний адвокат, сімейний медіатор, Голова Комітету з сімейного права НААУ

Таємниця донорства vs. Право осіб, народжених в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій, на інформацію про своє походження” – Катерина Москаленко — к.ю.н., адвокат, медіатор, Віце-президент Всеукраїнської фундації компаній з організаційно-правового забезпечення програм ДРТ, доцент кафедри цивільного права КНУ імені Тараса Шевченка.

"Громадянство дитини, народженої у програмі сурогатного материнства: проблеми та можливості" – Ольга Данченко — адвокат, Перший Віце-президент Всеукраїнської фундації компаній з організаційно-правового забезпечення програм ДРТ, керуючий партнер ЮФ “УкрЛегіс”.

 Злочини та правопорушення щодо дітей: акцент на сурогатне материнство” – Ольга Кришевич —к.ю.н., професор кафедри кримінального права Національної академії внутрішніх справ України.

 "На боці дитини. Психологічні проблеми трикутника: біологічні батьки – сурогатна мати – дитина" – Ірина Валявко  — кандидат філософських наук (або доктор філософії по новому), старший науковий співробітник Інституту філософії НАН України, психолог, психоаналітик.

Панельна дискусія за участю експертів у сфері репродуктивного та сімейного права на тему: "Як забезпечити ефективний захист прав та інтересів дітей у програмах сурогатного материнства?".

Місце проведення заходу: м. Київ, вул. Борисоглібська, б. 3, 2-й поверх. Велика зала.
Час проведення: з 13:00 до 17:30. Реєстрація з 12:30.
Участь безкоштовна (за персональним запрошенням чи згідно з реєстрацією).. Кількість учасників обмежена. 

Участь у заході безкоштовна (за персональним запрошенням чи згідно з реєстрацією).

Подати заявку на участь у Круглому столі можна за посиланням: https://forms.gle/FuxT7GRmLHPwE6NS8

 Також можна надіслати листа електронною поштою: info@artsupport.org.ua (ОБОВ'ЯЗКОВО необхідно зазначати данні про особу учасника, організацію, посаду та контактний телефон).

 Додаткова інформація про захід: 

E-mail: info@artsupport.org.ua

Тел. + 380 (50) 132 23 57+380 (50) 441 86 15.

З повагою

Оргкомітет заходу

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...