19.05.2015

Шановні Пані/Панове!

 

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) запрошує Вас взяти участь у круглому столі «Як збільшити тривалість життя в Україні?», що відбудеться 20 травня 2015 року об 11.00 год.

16 квітня 2015 року Президент України Петро Порошенко заявив, що кінцевим індикатором реформи охорони здоров’я має стати середня тривалість життя. Тривалість життя в Україні суттєво нижча, ніж в країнах Європейського Союзу, через дуже високу смертність в середньому віці. Для збільшення тривалості життя в Україні треба використати досвід країн ЄС, які зрозуміли, що смертність людей середнього віку дуже мало залежить від медицини, а більше від способу життя.

 

У дискусії візьмуть участь:

Микола Поліщук – колишній Міністр охорони здоров’я України, член-кореспондент Національної Академії медичних наук України;

Костянтин Красовський – Завідувач сектором контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України, асоційований експерт МЦПД;

Ангела Бочі – економіст Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

 

Учасникам круглого столу пропонується обговорити наступні питання:

1.        Підхід «охорона здоров’я у всіх політиках» - як перейти від декларацій до конкретних та ефективних заходів.          

2.        Чому в Україні в 2008-2011 роках стрімко зменшилася смертність серед людей середнього віку.

3.        Які елементи підходу «охорона здоров’я у всіх політиках» практикувалися в Україні в останні роки і чи виявилися вони ефективними.

 

Просимо Вас підтвердити участь у заході за електронною адресою: okuchynska@icps.kiev.ua. За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном 097-404-41-21 (Контактна особа – Ольга Кучинська).

Засідання круглого столу відбудеться у конференц-залі МЦПД за адресою: м.Київ, вул. Інститутська, 14, офіс 10 (4-й поверх).

Робочі мови: українська/російська.