RSSВерсія для друку
Конкурс: “ШИРОКА ГРОМАДСЬКА ПІДТРИМКА ДОСТУПУ ДО ЗНЕБОЛЕННЯ В УКРАЇНІ”
22.06.2012

Відсутність суспільного обговорення доступу до знеболення та брак політичної волі заважають вирішенню проблеми. Групи підтримки мають мобілізувати громадські зусилля для відстоювання права на гідне життя й доступ до знеболення в Україні.

Для цього програма “Громадське здоров’я” в межах кампанії доступу до знеболення “StopБіль” (www.stopbil.in.ua; www.facebook.com/stopbil) оголошує конкурс “Широка громадська підтримка доступу до знеболення в Україні”. Цей конкурс спрямовано на підтримку громадських ініціатив зі створення та мережування груп підтримки пацієнтів, їхніх рідних і медичних працівників.

Мета конкурсу: мобілізація активістів із числа рідних, близьких і самих пацієнтів задля відстоювання доступу до знеболення шляхом формування громадського запиту, проведення заходів і розвитку мережі підтримки паліативних пацієнтів.

Учасники конкурсу: громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, організації, зокрема ті, які працюють у сфері паліативної допомоги в Україні.

Пріоритети для підтримки в межах конкурсу:

І. Формування груп підтримки та їх мережування задля вирішення проблеми доступу до знеболення
· створення груп підтримки, залучення до кампанії нових лідерів та організацій, які працюють або зацікавлені працювати над вирішенням проблеми доступу до знеболення; мережування груп підтримки на національному рівні;
· проведення регулярних зустрічей груп підтримки задля:
- обміну досвідом, дискусій, перегляду тематичних фільмів, проведення занять з арт-терапії та інших заходів з адвокації, що сприятимуть приверненню уваги суспільства до людей, які зіткнулися з проблемою доступу до знеболення;
- підвищення громадської обізнаності про проблему та способи її вирішення; сприяння формуванню й озвученню громадського запиту на покращення доступу до знеболення; підтримка адвокаційних заходів на місцевому, регіональному та національному рівнях, що сприятимуть покращенню доступу до життєво необхідних лікарських засобів для знеболення;
· регулярна співпраця з регіональними ЗМІ, використання соціальних медіа для поширення інформації про кампанію; активізація діалогу навколо питання; гуртування задля подальшої адвокації покращення доступу до знеболення в Україні.

ІІ. Розвиток діалогу між представниками влади, лікарською спільнотою та громадськими організаціями для створення громадського запиту на доступ до знеболення та пошуку шляхів для вирішення проблеми на місцевому та загальнонаціональному рівнях через:
- підтримку відкритого діалогу між громадськістю, представниками виконавчої влади та медичною спільнотою задля підготовки стратегії вирішення проблеми доступу до знеболення в регіоні та Україні;
- організацію мистецьких і просвітницьких заходів задля привернення уваги до проблеми доступу до знеболення;
- поширення досвіду кампанії з доступу до знеболення.

У заявці має бути відображено, яким чином відбуватиметься пошук учасників і формування груп, а також як буде забезпечено регулярність зустрічей.

Критерії оцінки проектних пропозицій:
· відповідність меті та пріоритетам конкурсу; 
· комплексність проекту, його спрямованість на вирішення низки взаємопов‘язаних проблем із конкретними очікуваними результатами; 
· визначеність і реалістичність цілей проекту, чіткий план його реалізації; 
· спрямованість проекту на покращення доступу до знеболення представників уразливих груп; 
· відповідність бюджету поставленим завданням і діяльності в межах проекту;
· досвід роботи організацій у мобілізації, а також у сфері надання паліативної допомоги.

Програма не підтримуватиме проектів, спрямованих на закупівлю медикаментів і медичного обладнання.
Програма не надає грантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам. 

Термін виконання проекту не має перевищувати 12 місяців.
Загальний бюджет конкурсу – 80 000 грн.
Максимальний розмір гранту – 20 000 грн.
Останній термін подання проектів – 5 липня 2012 року.
Результати розгляду проектів за конкурсом буде оголошено 17 липня 2012 року.

Заявку, оформлену за аплікаційною формою конкурсу, слід подати у друкованому вигляді у 3 примірниках (1 оригінал і 2 копії) на адресу: Відділ управління проектами Міжнародного фонду “Відродження”, Київ, вул. Артема, 46, а також електронною поштою на адресу: kolesnykova@irf.kiev.ua.

Детальніша інформація про конкурс за адресою:

http://www.irf.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=37007:2012-&catid=15:con-health&Itemid=128