RSSВерсія для друку
Конкурс “Підтримка служб паліативної допомоги вдома «Хоспіс вдома»”
30.04.2013

В межах програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» оголошено конкурс “Підтримка служб паліативної допомоги вдома «Хоспіс вдома»”

Мета проведення конкурсу: підтримка ініціатив громадських організацій з підтримки діяльності служб паліативної допомоги вдома “Хоспіс вдома”, які створені або створюються громадськими організаціями, благодійними фондами у співпраці з державними медичними закладами. 

Паліативна допомога – це підхід, який дозволяє покращити якість життя пацієнтів із невиліковними захворюваннями та допомогти членам їх родин, шляхом запобігання та полегшення страждань невиліковно хворої людини.

“Хоспіс вдома” – послуга з надання паліативної допомоги мультидисциплінарною командою, що надається за місцем перебування пацієнта, зокрема вдома, за винятком тих пацієнтів, які перебувають в стаціонарних закладах системи охорони здоров’я. 

Хоспіс – це стаціонарний заклад охорони здоров'я, що забезпечує цілодобове надання спеціалізованої паліативної допомоги.

Учасники конкурсу: громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, які працюють в сфері паліативної допомоги в Україні – у співпраці з громадськими організаціями. 

Підтримка діяльності служби паліативної допомоги для пацієнтів, які перебувають вдома, може включати:
- консультації соціального працівника, психолога, юриста та інших спеціалістів;
- адміністративні витрати;
- друк інформаційних матеріалів для поширення серед населення щодо принципів роботи служби;
- проведення навчальних та інформаційних заходів з представниками місцевих органів управління щодо організації діяльності виїзної служби.

Детальніше…