RSSВерсія для друку
Конкурс малих грантів “Підтримка ініціатив громадських організацій до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами 28 липня 2013 року”
30.04.2013

В межах програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду “Відродження” оголошено конкурс малих грантів
“Підтримка ініціатив громадських організацій до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами 28 липня 2013 року”

Мета проведення конкурсу: підтримати ініціативи громадських організацій до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами у 2013 році. 

Гепатит С  - це запальне захворюванням печінки, яке спричинюють віруси різних видів, що є основною причиною виникнення раку печінки і цирозу печінки. Доступ до діагностики та лікування дуже обмежений в Україні, у зв'язку з надмірними витратами на діагностику та лікуванням дорогими препаратами, яке становить більше як 100 000 грн. на особу на курс лікування, - сума, яка не доступна для більшості українців. В даний час немає Національної програми, ні протоколів лікування для подолання епідемії вірусних гепатитів в країні, а отже, і немає фінансування з державного бюджету, тому пацієнти залишаються на одинці з своєю хворобою, і шукають кошти для діагностики та лікування гепатиту самотужки.

За минулі три роки  МФ “Відродження”, за підтримки Фундацій Відкритого Суспільства, та за участю таких партнерів як - Міжнародний Альянс з  ВІЛ/СНІД в Україні, "Дорадча рада спільнот з питань доступу до лікування в Україні", а також ряду регіональних НУО, що працюють з уразливими групами, було реалізовано ряд заходів, спрямованих на підвищення обізнаності, розширення доступу до лікування, для маргінальних груп, шляхом, надання безкоштовного тестування, а також адвокації виділення бюджетних коштів на діагностику, лікування та зниження цін з боку фармацевтичних компаній. 

Основним напрямком заходів до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами 28 липня 2013 року - буде підтримка діяльності активістів з метою відстояти затвердження Національної Програми по вірусних гепатитах та виокремлення бюджетних коштів на лікування хворих на гепатит С. 

Учасники конкурсу: громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, які працюють у сфері протидії вірусним гепатитам в Україні.

Пріоритети конкурсу:
· організація (організація включає в себе проведення) різноманітних заходів та акцій у межах міжнародної кампанії до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами;
· згуртована інформаційно-просвітницька кампанія, яку спільно проводять грантоотримувачі під єдиним гаслом і єдиними вимогами (які будуть визначені пізніше і спільно разом з МФ “Відродження” та Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІДу в Україні, після обрання переможців). 

Детальніше…