RSSВерсія для друку
Конкурс для журналістів на кращий матеріал на тему протидії туберкульозу
05.07.2012

МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» запрошує журналістів національних та регіональних ЗМІ прийняти участь в конкурсі на кращий матеріал та найбільш вичерпне висвітлення теми протидії туберкульозу «Зупинимо туберкульоз в Україні».
В Україні епідемія туберкульозу перейшла в категорію національної проблеми, оскільки стала важкокерованою. В Україні про туберкульоз вперше заговорили в 1995 році, коли ВООЗ оголосила в країні епідемію.
На сьогоднішній день офіційна кількість хворих на туберкульоз, які перебувають на диспансерному обліку, перевищила 1% населення Україні і становить понад 500 тис. осіб.
Щогодини в країні 4 особи захворюють на туберкульоз і 1 помирає. Щорічно кількість хворих збільшується на 35 тис. осіб, а 10 тис. помирає. Як стверджують фтизіатри, більшу частину (80%) туберкульозних хворих при адекватному лікуванні можна вилікувати.
До участі у конкурсі запрошуються ЗМІ та журналісти, що працюють у національних та регіональних друкованих виданнях, теле-, радіокомпаніях, інформаційних агентствах, Інтернет-виданнях.
Джерело :

http://www.civicua.org/calendar/view.html?q=1806964