12.02.2019

(27 лютого 2019 р., Базель, Німеччина)

Дані в секторі охорони здоров'я та фармацевтики відіграють важливу роль у різних аспектах. Так, вони вже змінили багато аспектів сектора; величезні набори даних призводять до нових відкриттів і роблять клінічні випробування більш ефективними. Особисті пристрої, такі як трекери сну, роблять пацієнтів більш поінформованими, а використання більш складних моделей даних дозволило працівникам охорони здоров'я краще передбачити і запобігти хворобам. Від персоніфікованої медицини до діагностики за допомогою штучного інтелекту і генної інженерії і секвенування, постають, як видається, нескінченні можливості.

Однак, незважаючи на потенціал для поліпшення сфери охорони здоров’я та зростання цін на акції фармацевтичних компаній, невирішеними залишаютьсяпроблеми законодавчого регулювання обігу персональних даних.Прийняття Загального регламенту щодо захисту даних покликане вирішити деякі з цих проблем.

Ця одноденна конференція спеціально розроблена, щоб допомогти учасникам орієнтуватися в цих викликах і знайти можливості вирішення тих чи інших проблем обігу персональних даних. Ці заходи, спрямовані на практиків, нормотворців і науковців, допоможуть уникнути юридичних підводних каменів і охопити можливості, оскільки сектор охорони здоров'я входить в епоху великих даних.

 

Робота конференції зосередиться на вивченні таких питань:

-  Прозорість і право на згоду в епоху аналізу великих даних і персоналізованої медицини;

-  Штучний інтелект і фармакологія: етичні аспекти і проблема упередженості;

-  Штучний інтелект, захист та володіння персональними даними;

-  Блокчейн та обмін даними у фармацевтичному секторі;

-  Регуляторні виклики та можливості в епоху великих даних.

 

У якості доповідачів виступлять: Н. Брун (NikolaiBrun) голова Спільної робочої групи HMA/EMA з питань великих даних та директор відділу медичного оцінювання та відділу біостатистики (Орган контролю якості лікарських засобів Данії); проф. К. Сейтц (ClaudiaSeitz) доктор, юридичний факультет Базельського університету, Центр права наук про життя (CLSL); проф. Х. Кайон Де ЛасКуевас (JoaquinCayonDeLasCuevas) доктор, Університет Кантабрії; М. КьяраАтзорі (MariaChiaraAtzori) керівник відділу захисту інформації NovartisInternational AG; М. Янсен (MariekeJansen) голова юридичного відділу C&G Europe, Novartis; проф. Т. Мінссен (TimoMinssen) доктор, Копенгагенський університет.

Реєстраційну форму можна знайти за посиланням: http://www.lexxion.de/en/verlagsprogramm-konferenzen/pharmaceutical-law/big-data-in-the-pharmaceutical-sector/register.html.

Організаційний внесок становить 695 євро на загальних засадах; для представників органів державної влади та діючих академіків: 525 євро та для аспірантів: 235 євро. Членам ЄАМП надається знижка 10%.

З програмою конференції можна ознайомитись за посиланням: http://www.lexxion.de/en/verlagsprogramm-konferenzen/pharmaceutical-law/big-data-in-the-pharmaceutical-sector/programme.html