14.04.2017

28 вересня – 01 жовтня 2017 року в місті Кам’янці-Подільському на базі Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка (вул. Огієнка, 61) відбудеться ХVІ З’їзд Всеукраїнського Лікарського Товариства.

ПРОГРАМНІ ПИТАННЯ З’ЇЗДУ
1. Концепція і шляхи реформування системи охорони здоров’я в Україні: (і) роль та місце ВУЛТ в умовах реформування медичної галузі; (іі) лікарське самоврядування, де-централізація і демонополізація управління галуззю; (ііі) етичні питання і захист прав пацієнта; (іv) післядипломна освіта сьогодення та майбутнього; (v) фінансування системи охорони здоров'я; (vі) економічні проблеми медичних установ і медиків; (vіі) захист соціально-економічних інтересів лікарів.
2. Громадське здоров’я: (і) державні і громадські інститути громадського здоров’я; (іі) діяльність ВУЛТ, фахових лікарських товариств в промоції здорового способу життя і збереженні здоров’я.
3. Медико-соціальні і психологічні проблеми. Мультидисциплінарний підхід до їх ви-рішення: (і) первинна медико-санітарна допомога; (іі) екстрена і госпітальна допомога; (ііі) відновлювальне лікування, медична і соціально-психологічна реабілітація; (іv) превенція воєнної і невоєнної травми, посттравматичного стресового розладу тощо.
4. Нове у сучасній медицині (за спеціальностями): (і) діагностика, лікування, профілактика; (іі) організація охорони здоров’я та медичної допомоги; (ііі) наукові дослідження та стандарти (додаток 2).

Додаток 1...
Додаток 2...