RSSВерсія для друку
Кампанія Waking Life - мистецтво змінювати світ на краще
03.11.2011

У Луганську завершилася інформаційно-просвітницька компанія «Пробудження життя», направлена на привертання уваги громадськості до проблем паліативної і хоспісної допомоги в Україні. Кампанія була ініційована Літературною групою «СТАН» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Паліативна допомога – це забезпечення хворому можливості прожити останні дні без страждань і приниження. Це допомога при психосоціальних і духовних проблемах, вирішувати які покликана не лише релігія, але і мистецтво.

У рамках компанії поети, письменники, фотографи і художники об'єднали свої сили, щоб нагадати про людей, які потребують підтримки в останні дні свого земного життя. Після тісної співпраці з онкологічним диспансером і спеціалізованими громадськими організаціями, багатократним відвідуванням луганського хоспісного відділення, спілкування з пацієнтами, лікарями і психологами, творча молодь спробувала втілити отриманий досвід у свої твори. «Інколи, за один день людина може зробити більше, ніж за все життя. Тому є багато прикладів з історії. Ми вважаємо, що дуже важливо розуміти цінність життя кожної людини, її унікальність і потенціал. Важкохворі люди - це сумління суспільства, яке ми постійно намагаємося не помічати», - пояснює організатор компанії, поет Ярослав Мінкін.

Детальніша інформація у доданому файлі.