RSSВерсія для друку
Кампанія «Пробудження життя»
20.09.2011

Молодіжні організації йдуть на допомогу людям, прикутим до ліжка. До міжнародного дня паліативної та хоспісної допомоги в Луганську стартує інформаційно-просвітницька кампанія «Waking life».

Шляхом проведення серії заходів Літературна група «СТАН» хоче залучити молодь до роботи в спеціалізованих громадських організаціях, посилити волонтерський рух і зібрати кошти для підтримки пацієнтів Луганського обласного хоспісного відділення.

За підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках кампанії пройдуть кіноперегляди та обговорення фільмів, тренінги та лекції для молоді. Центральною частиною кампанії стане фотовиставка «Пробудження життя», яка відкриється в Обласній науковій бібліотеці імені Горького.

Допомога в організації заходів та збір коштів для пацієнтів Луганського обласного хоспісного відділення надасть група творчої молоді «Діти роси» та БФ «Жінки 3000».

Заходи пройдуть в Луганській обласній бібліотеці імені Максима Горького, Луганському Національному Університеті імені Тараса Шевченка, Луганському державному інституті культури і мистецтв, Східноукраїнському національному університеті.

Інформація про проблему:

Сьогодні в Україні проживає близько 3 млн. людей у ​​віці, старше 75 років, більшість з яких потребують медико-соціального догляду, паліативної та хоспісної допомоги. Крім того, щорічно в Україні реєструється близько 160 000 хворих онкологічними захворюваннями, а більше 90 тисяч пацієнтів помирають від цієї хвороби, у більшості з яких розвивається надзвичайно сильний больовий синдром. Ефективний контроль болю у таких пацієнтів можна досягти тільки при застосуванні опіоїдних анальгетиків. Вже до 2020 року прогнозується збільшення захворюваності онкологічними захворюваннями до 200 тисяч. У всьому світі спостерігається тенденція до збільшення числа хворих з поширеними формами злоякісних новоутворень. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоденно в світі від болю страждає 3,5 мільйонів онкохворих.

Детальніша інформація за адресою:

www.civicua.org/news/view.html