18.04.2017

18 квітня у всіх країнах Європи, зокрема в Україні, відзначають Європейський день захисту прав пацієнтів. Рішення про проведення дня пацієнта було прийняте Європейським Парламентом 29 березня 2007 р., Україна ж долучилась до відзначення дня пацієнта у 2008 р.

День захисту прав пацієнтів відзначається проведенням правопросвітницьких заходів, що проходять у всій Європі. ГО «Фундація медичного права та біоетики України», Львівським обласним благодійним фондом «Медицина і право» спільно з кафедрою медичного права ФПДО та студентами ІІІ та ІV курсів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького підготували виставку карикатур на медико-правову тематику. Студенти-медики, які вивчають медичне право, в жартівливій формі розкрили особливості взаємин «лікар-пацієнт» і проблеми, які бачить молодь, у царині охорони здоров’я. 

Виставку можна оглянути у приміщенні кафедри медичного права ФПДО, що знаходиться за адресою: вул. Солодова 10, 2 поверх, щоденно в робочі дні до 28 квітня 2017 р.