RSSВерсія для друку
ІІ Всеукраїнський конгрес пацієнтів.
10.04.2012

«Громадські ініціативи – рушійна сила очікуваних змін в охороні здоров'я»

Саме під таким девізом 18 квітня 2012 року проходитиме ІІ Всеукраїнський конгрес пацієнтів. Для України подібний форум є унікальною можливістю для пацієнтського руху голосно та рішуче заявити про свої права. Довід успішного проведення першого загальнонаціонального пацієнтського форуму довів нам, організаторам та учасникам, правильність принципів громадської єдності та активного відстоювання своїх інтересів. І сьогодні ми знову заявляємо, що в той  час, коли реформується вітчизняна система охорони здоров’я та впроваджуються нові підходи в наданні медичної допомоги громадянам, ми не маємо права стояти осторонь  та мовчати. Чекаючи пока хтось вирішуватиме нашу долю.

Ідея Конгресу. Ми впевнені, що головною умовою для успіху серйозної справи є послідовність. Коли зробивши перший крок на зустріч меті, робиться і другий, і третій. Саме розумінням цієї простої та вічної істини керуються активісти Спілки захисту прав пацієнтів «Здоров’я нації», ініціювавши проведення ІІ Всеукраїнського конгресу пацієнтів. Тематика форуму спрямована на обговорення низки актуальних питань.

·                     забезпечення прав пацієнтів;

·                     участь громадськості у системі ОЗ;

·                     розбудова між секторального співробітництва;

·                     розгляд та прийняття Етичного кодексу пацієнтського руху, мета якого полягає в регулюванні відносин громадських об’єднань, діючих в інтересах пацієнтів.

 

Детальніше за адресою:

 

http://www.patient.in.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=