RSSВерсія для друку
Для сімейних лікарів проведуть семінари з підвищення кваліфікації
12.01.2012

Міністерство охорони здоров'я та ТОВ НМЦ "МедЕксперт" підписали Меморандум про співробітництво, яким передбачається організація та проведення циклу навчально-методичних семінарів в рамках підготовки та підвищення кваліфікації лікарів, що працюватимуть на засадах сімейної практики. Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

"Підготовка кадрів, особливо первинної ланки, є одним із найважливіших завдань у ході реформування галузі. Бо саме від фаховості кадрів, від їх професіоналізму, у першу чергу, залежить якість надання медичної допомоги", - зазначив міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко під час підписання Меморандуму.

"Спілкуючись з моїми колегами – сімейними лікарями, дільничними терапевтами, педіатрами – я дуже часто чув побажання отримати додаткові знання з певних фахових питань, зокрема, імунопрофілактики, педіатрії, нових методик виявлення найпоширеніших захворювань тощо. Мої колеги хочуть і готові навчатись, і в цьому ми маємо їм допомогти", - запевнив міністр.

Цикл навчальних семінарів передбачає розглянути актуальні питання розвитку сімейної медицини в Україні, проблемні питання профілактики та лікування інфекційних та соматичних захворювань у дітей, репродуктивні аспекти покращення демографічної ситуації в Україні. Також вестиметься інформаційно-просвітницька робота для медиків з питань реформування системи охорони здоров'я.

Навчальні заходи будуть проходити в пілотних регіонах з реформування – Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській областях та м. Києві – протягом 2012 року. Для проведення семінарів будуть залучені кращі провідні фахівці, головні спеціалісти МОЗ України та викладачі вищих медичних навчальних закладів.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/574756-dlya-simeynih-likariv-provedut-seminari-z-pidvischennya-kvalifikatsiyi/