10.11.2015

Світове Лікарське Товариство разом із Турецькою Лікарською Асоціацією та Лікарською  Палатою Стамбула проводять Симпозіум на тему: "Війна, міграція, здоров'я".  Симпозіум проводиться у відповідності до надзвичайної  резолюції прийнятої  СЛТ (WMA) на Генеральній Асамблеї в жовтні 2015 року щодо критичних питань біженців та мігрантів, а також, спричиненої цим  кризи у сфері охорони здоров'я.  

Надзвичайною  резолюцією визначено, що це є глобальним завданням  і багато країн стикаються із значними проблемами в досягненні ефективної системи охорони здоров'я і соціальної підтримки та неспроможні задовольнити базові потреби біженців та емігрантів.   Війна та неформальний конфлікт  в країнах, які є безпосередньо  в них задіяні, крайня убогість в транзитних країнах, обмеженість ресурсів  та політичний тиск в країнах, до яких прагнуть мігранти, це лише деякі перешкоди, що потребують реагування. Результатом є те, що біженці стикаються із жорсткими труднощами у отриманні їжі, притулку та медичної допомоги.

СЛТ вважає за необхідне підняти ці питання на Симпозіумі щодо війни, міграції та здоров'я в Стамбулі, 26-го та 27-го лютого 2016 року.

Ми запрошуємо учасників лікарських асоціацій з усіх країн, що нині переживають проблему біженців та міграції, так само як і з тих країн, де така проблема була пережита в минулому. Ми запрошуємо усі національні лікарські асоціації поділитися досвідом та вжитими заходами. Це сприятиме спільному вивченню питання, в тій же мірі, як і розробці ефективного плану заходів, які ми прагнемо вжити для подолання цієї кризи.

Особливо, нам цікаво дізнатися про Ваш досвід щодо: проблем здоров'я біженців і мігрантів, доступ до медичної допомоги, реакції уряду та його відповіді, та Ваші пропозиції і рішення з цього питання.

Симпозіум розпочнеться  з неформального зібрання  у четвер 25- го лютого і триватиме протягом 26- го лютого і  до полудня 27-го лютого.