RSSВерсія для друку
Чи достатньо в Україні політичної волі для подолання епідемії туберкульозу: на межі двох загальнодержавних програм
25.07.2011

29 липня 2011 року об 11 год. 00 хв. у приміщенні Українського національного інформаційного агентства (УКРІНФОРМ) за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького,8/16 відбудеться прес-конференція на тему: «Чи достатньо в Україні політичної волі для подолання епідемії туберкульозу: на межі двох загальнодержавних програм».

Основна мета прес-конференції: дати громадську оцінку стану реалізації державної політики в сфері боротьби із туберкульозом протягом 2007–2011 років та поінформувати суспільство щодо можливих сценаріїв формування такої політики на 2012–2016 роки.

Прес-конференція проводиться Всеукраїнською благодійною організацією «Українська Асоціація благодійників» та Коаліцією організацій «Зупинимо туберкульоз разом» та організована за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» та Фундації «Громадський рух «Українці проти туберкульозу».

Теми, які передбачається розглянути під час прес-конференції:
– Епідемічна ситуація з туберкульозу та сучасна державна політика у боротьбі з епідемією туберкульозу в Україні: стан, проблеми та перспективи.
– Проект Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012–2016 роки: нова стратегія боротьби із туберкульозом чи рецидив минувшини!?
– Амністія 2011: чи здатна держава забезпечити подальший інфекційний контроль за хворими на туберкульоз громадянами, які звільняються?
– Презентація нового випуску інформаційно-аналітичного вісника Коаліції «Зупинимо туберкульоз разом» на тему «16 років протитуберкульозного «довгобуду».
– Україна одна із найбільш постраждалих від туберкульозу країн. Чому жодна українська влада не підтримує громадську ініціативу про оголошення 1 серпня – дня смерті Лесі Українки від туберкульозу – Національним днем вшанування пам’яті жертв туберкульозу»?

Запрошуються представники мас-медіа та всі бажаючі.

Детальніша інформація за адресою:

 

www.civicua.org/news/view.html