RSSВерсія для друку
Безпека пацієнтів та План дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки
30.11.2011

В Київі відбувся семінар “Національний план з безпеки пацієнтів: навчання як рушійна сила безпеки медицини ”, організований за участі Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів, Міністерства охорони здоров’я України, Ради Європи.

   В заході взяли участь експерти з різних країн Європи, в тому числі з Австрії, Данії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Чехії, Швеції, Естонії, України.

  Як зазначили доповідачі, сьогодні прописується спільний план дій України і Ради Європи, у якому безпека пацієнтів займає ключову позицію, а також відповідна реакція на проблеми у наданні медичної допомоги. Головне питання цього плану — як діяти і шляхи вирішення проблем у сфері безпеки пацієнтів і медицини в цілому. Виконавцями спільного плану зі сторони України є Міністерство охорони здоров'я України та Всеукраїнська Рада захисту прав та безпеки пацієнтів.

   “Розробка Національного плану з безпеки пацієнтів в Україні є однією з задач, які входять до Плану дій з співпраці Ради Європи і України на найближчі два роки. Наша мета — допомога Україні у розробці такого Національного плану, базуючись на досвіді інших європейських країн та взаємний обмін досвідом, знаннями між країнами, а також проведення семінарів з навчання щодо якості надання медичної допомоги і дотримання прав безпеки пацієнтів. На цей рахунок у нас є відповідні рекомендації Комітету Міністрів Ради Європи, які не мають юридичного характеру, але політично вони є обов'язковими для кожної країни. І відчуваю, що Україна вже готова до їх впровадження сьогодні ”, - зауважив Олександр Владиченко, генеральний директор з питань соціальної згуртованості Ради Європи.

Детальніша інформація за адресою:

www.diklz.gov.ua/news/bezpeka-patsientiv-ta-plan-dii-radi-vropi-dlya-ukraini-na-2011-2014-roki

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...