RSSВерсія для друку
29 березня в Міністерстві охорони здоров'я України відбудеться прес-клуб на тему: "Особливості впровадження в Україні референтних цін. Як працюватиме механізм реімбурсації."
28.03.2012

Завтра, 29 березня о 16:00 в Міністерстві охорони здоров'я України відбудеться прес-клуб з питань впровадження в Україні референтних цін та механізму реімбурсації.

На питання представників ЗМІ відповість радник Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я України Дмитро Підтуркін.

Інформаційно

Під час розширеного засідання Кабінету Міністрів України 7 березня Президент України Віктор Янукович доручив Уряду впровадити в Україні європейський досвід державного ринкового регулювання цін на ліки.

Для відпрацювання даного механізму була створена робоча група, до складу якої увійшли представники відповідних міністерств, відомств та громадських організацій. Вже відбулося три засідання робочої групи. Перш за все, робочою групою був вивчений міжнародний досвід регулювання цін на ліки.

20 березня відбулась нарада під головуванням Прем'єр-міністра Миколи Азарова, в ході якої розглядались питання введення референтного ціноутворення на лікарські засоби в Україні.

В якості першого кроку в цьому напрямку планується впровадження 2 пілотних проектів. У першому пілотному проекті запропоновано визначити обмежений перелік препаратів, що найбільш часто застосовуються для лікування артеріальної гіпертензії, а також реалізувати пілотний проект регулювання цін на ці препарати, оскільки серцево-судинні захворювання - найпоширеніші серед українців. Адже сьогодні в Україні 13 млн наших співвітчизників хворіють на артеріальну гіпертензію, щороку від цієї жорстоко і хвороби помирає до півмільйона українців.

У другому пілотному проекті передбачається запровадження референтних цін на інсуліни та впровадження механізму реімбурсації - компенсації держаною вартості ліків, які купує пацієнт.

Детальніше за адресою:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/an_20120328_0.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...