RSSВерсія для друку
23-24 липня 2012 року в м. Львів відбудеться тренінг із прав людини в сфері охорони здоров’я
13.07.2012

23-24 липня 2012 р. в м. Львів у приміщенні готелю «Соната» відбудеться тренінг із прав людини у сфері охорони здоров’я для керівників, координаторів і викладачів юридичних клінік вищих навчальних закладів України. Захід проводитиметься ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (далі – МФ «Відродження») та Фонду відкритого суспільства (OSF, далі — ФВС), які вже не один рік сприяють забезпеченню прав людини в одній з ключових сфер життєдіяльності.

Метою тренінгу є підвищення обізнаності представників юридичних клінік із проблематики прав людини й охорони здоров’я, вироблення навиків правореалізації у сфері охорони здоров’я, а також розкриття окремих методичних питань щодо викладання медичного права в клінічній підготовці.

Цей захід ґрунтується на матеріалах практичного посібника «Права людини в сфері охорони здоров’я» (Права людини в сфері охорони здоров’я: практичний посібник Берн І., Езер Т., Коен Дж., Оверал Дж., Сенюта І. / За наук.ред. І. Сенюти. – Львів: Вид-во ЛОБФ «Медицина і право», 2012. – 552 с.), підготовленого за сприяння Програми МФ «Відродження» «Громадське здоров’я» та ФВС. Книга є складовою системної навчально-практичної програми з медичного права, започаткованої ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», МФ «Відродження» та ФВС. Такий проект за підтримки ФВС здійснюється і в інших державах, зокрема Македонії, Грузії, Вірменії, Киргизстані, Казахстані, Росії.

У заході планують взяти участь представники юридичних клінік, що діють при вищих навчальних закладах, розташованих у різних регіонах України, зокрема Львівському національному університеті ім. І. Франка, Харківському національному університеті ім. В. Каразіна, Київському університеті права НАН України, Київській національній академії внутрішніх справ, Волинському національному університеті ім. Л. Українки, Хмельницькому університеті управління та права, Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Програма тренінгу