RSSВерсія для друку
12 грудня 2012р. в рамках Тижня Права відбувся круглий стіл «Права людини в сфері трансплантології: європейський правовий концепт».
18.12.2012

Організаторами круглого столу виступили: кафедра цивільного та трудового права КУП НАНУ, НДЛ права біоетики та медичного права КУП НАНУ, кафедра кримінального права та процесу, ВГО Фундація медичного права та біоетики в Україні.
     В рамках заходу було переглянуто документальний фільм «Трансплантація нирки в Європі» переданого КУП НАНУ Центром біоетики Центральноєвропейського університету (Будапешт, Угорщина).
     ВГО Фундація медичного права та біоетики в Україні учасникам круглого столу було презентовано дослідження «Перспективи ксенотрансплантації: наукові аспекти та етичні розмірковування», підготовленого експертами фундації.
     Учасниками обговорювався досвід країн Європейського Союзу в сфері формування презумпції «зголи та незгоди» донорства, правові концепти емоційного донорства на прикладі Великої Британії та розширення кола осіб, які можуть бути донорами на прикладі країн Бенілюксу.

Джерело:

http://kul.kiev.ua/novini/12-grudnja-2012r.-v-ramkah-tignja-prava-vidbuvsja-krugliy-stil-prava-ljudini-v-sferi-transplantologiji-vropeyskiy-pravoviy-koncept.html