RSSВерсія для друку
Співпраця Міністерства охорони здоров'я України та ВГО "Фундація медичного права та біоетики України"
17.04.2012

Звіт Міністерства охорони здоров'я України про стан реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства у 2011 році.


З метою виконання основних завдань Концепції Міністерством у 2011 році проведено наступну роботу: 


2. Щодо сприяння розробленню та впровадженню ефективного механізму налагодження комунікацій між Міністерством та інститутами громадянського суспільства. 


2.6. З метою забезпечення виконання умов Меморандуму про співпрацю між МОЗ та Всеукраїнською громадською організацією "Фундація медичного права та біоетики України", підписаного 08.06.2010 № 57, : 


19-21 травня 2011 року в м. Одеса Міністерством спільно з ВГО "Фундація медичного права та біоетики України", Одеським національним медичним університетом, Одеською обласною державною адміністрацією, Управлінням охорони здоров'я Одеської міської ради було організовано та проведено V Всеукраїнську (ІV Міжнародну) науково-практичну конференцію з медичного права: "Медичне право України: законодавче забезпечення царини охорони здоров'я (генезис, міжнародні стандарти, тенденції розвитку й удосконалення)". 


На конференції поряд з пленарними засіданнями відбулись три міжнародні "круглі столи", а саме: "Медична допомога і медична послуга: проблеми і перспективи правового регулювання", "Механізми і процедури захисту прав суб'єктів медичних правовідносин", "Державна політика, інституціоналізація та громадянське суспільство: роль і значення для нормотворення і захисту прав людини в галузі охорони здоров'я". Окрім цього, було проведено науково-практичний семінар "Механізми управління медичною допомогою населенню та питання інтеграції з суміжними галузями". 


У 2011 році спільно з ВГО "Фундація медичного права та біоетики України" розроблено: 


- Типові навчальні програми для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, що навчаються за напрямом підготовки "Право" і здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень "спеціаліст" та "магістр"; 


- Програму з навчального курсу "Медичне право України" для слухачів факультетів післядипломної освіти 
 вищих медичних навчальних закладів та закладів післядипломної освіти МОЗ України; 


- Навчальну програму для лікарів загальної практики/сімейних лікарів "Ведення фізіологічної вагітності". 


18 квітня 2011 року представник МОЗ взяв участь у роботі "круглого столу" на тему: "Європейський день пацієнта - 2011 в Україні". 

Детальніша інформація:

www.moz.gov.ua/ua/portal/zvit_20120130.html