12.10.2012

Згідно з дослідженням, малорухливий спосіб життя винний у смерті десятків людей у всьому світі. Справа в тому, що брак фізичної активності може спровокувати утворення тромбів. Свою лепту вносить звичка, що поширюється серед офісних працівників, пише The Times of India.

Мова йде про небажання йти кудись на обід. Працівники з економії часу їдять прямо за своїм столом в офісі. Дослідження показало: майже 75% працівників 21-30 років, що працюють в день по 10 годин, відмовляються робити перерву, що значно підвищує ризик тромбозу глибоких вен.

Це патологічний стан, що характеризуються утворенням тромбів в глибоких венах. Як правило, тромбоз вражає нижні кінцівки. Якщо не лікувати даний розлад, можливий летальний результат. За статистикою, тромбоз є причиною 3-15% смертей від тромбоемболії легеневої артерії.

Як зазначають фахівці, число жертв тромбозу, яким менше 40 років, стрімко зростає. Притому, багато випадків тромбозу залишаються не діагностированими. Лікарі радять: є лише один спосіб захиститися від тромбозу - бути рухливим, контролювати вагу, відмовитися від тютюну, знизити споживання солі і жиру.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/12805