RSSВерсія для друку
Зростання числа недоношених загрожує появою цілих поколінь недієздатних
05.12.2012

Лікарі навчилися виходжувати недоношених дітей, проте з точки зору перспективи мало що зроблено для поліпшення їх стану, передає Reuters. Зважаючи на зростання числа недоношених дітей, подібна ситуація загрожує появою цілих поколінь недієздатних. Особливо тривожна статистика в Британії і США.

Показники ускладнень залишаються на тій же позначці, що і у 1995 році. Приміром, якщо дитина народилася раніше 27 тижня, вона може зіткнутися з ускладненнями з боку легень, з труднощами у навчанні і з церебральним паралічем.

Ніл Марлоу з Інституту жіночого здоров'я і Кейт Костелоу з Університету Лондона спеціально порівняли дітей, народжених у Британії на 22-26 тижнях в 2006 році, з дітьми, які народились на 22-25 тижні в 1995 році.

Вивчалася виживання і стан здоров'я до виписки. За потрібний період кількість дітей, народжених на 22-25 тижні і потрапили до інтенсивної терапії, збільшилася на 44%. Число дітей, які зуміли вижити і потрапити додому, - на 13%. Зростання рівня виживання серед дітей, народжених до 24 тижня, не було. Показники ускладнень не змінювалися протягом 10 років

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/14659