RSSВерсія для друку
Зміни в умовах ліцензування господарської діяльності в медичній сфері направлені на захист прав та безпеку пацієнтів
26.12.2013

Для захисту прав і безпеки пацієнтів Міністерством охорони здоров’я України було затверджено нову редакцію Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, які набули чинності 18 січня 2013 року.

Зроблено це в рамках дерегуляції підприємницької діяльності в галузі охорони здоров’я, ліцензування якої відтепер має декларативний характер і значно спрощене у порівнянні з попередніми роками. На цьому наголосила директор департаменту з питань якості медичної та фармацевтичної допомоги МОЗ України Тетяна Донченко під час брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я.

«Ліцензіати, які отримують на сьогодні безстрокову ліцензію, мають відповідати ліцензійним умовам щодо провадження господарської діяльності з медичної практики», – зауважила вона.

Тетяна Донченко повідомила, що ліцензійними умовами передбачено нові вимоги до фізичних осіб – підприємців, які на сьогодні можуть брати на роботу за своєю спеціальністю лише фахівців такого ж профілю. «Пацієнти повинні розуміти: якщо вони бачать у фізичної особи – підприємця ліцензію, наприклад, на стоматологічну практику, то всі фахівці, які працюють у цьому кабінеті, повинні мати саме таку спеціальність», – підкреслила Директор департаменту МОЗ України.

Джерело