RSSВерсія для друку
Жодних змін у проведенні профілактичних щеплень в Україні немає
24.05.2011

У світовій практиці поширеною є процедура приведення у відповідність до чинного законодавства тих нормативно-правових актів, що були прийняті раніше. Тому, Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини винесено подання про те, що Наказ МОЗ України від 03.02.2006р. № 48, який регламентує порядок проведення профілактичних щеплень в Україні, не повністю відповідає діючому законодавству в частині дотримання прав людини.

У зв’язку з цим, Міністерством юстиції України було ініційовано приведення у відповідність до чинного законодавства частини цього наказу. МОЗ України спільно з Мін'юстом України було приведено даний Наказ у відповідність до діючих нормативно-правових актів, що і викладено у новому Наказі МОЗ України від 19.05.2011 №296. Цей Наказ, погоджений і зареєстрований Міністерством юстиції України, набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Фактично Наказ МОЗ України від 19.05.2011 № 296 приводить у юридичну відповідність із діючим законодавством положення Наказу МОЗ України від 03.02.2006р. № 48, не вносячи зміни до проведення профілактичних щеплень, які діяли до цього часу. МОЗ України вкотре звертає увагу, що на сьогодні в світі щеплення є єдиним ефективним способом запобігання вакцинокерованих інфекцій, таких як поліомієліт, дифтерія, правець, кір та інші.

Джерело інформації сайт: www.moz.gov.ua