RSSВерсія для друку
Житомирщина успішно впроваджує програму комунікацій у сфері репродуктивного здоров’я, здоров’я матері та дитини
06.06.2014

У Житомирі відбулася робоча зустріч фахівців, які працюють над реалізацією програми «Комунікації у сфері «Репродуктивне здоров’я, здоров’я матері та дитини», що впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Ця програма в області була започаткована у минулому році та впроваджується за сприяння Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, Житомирської облдержадміністрації, Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

За словами головного педіатра Житомирщини Тетяни Шевченко, при виконанні програми в області проведено низку тренінгів для лікарів-педіатрів, акушерів-гінекологів та лікарів загальної практики-сімейної медицини. Це значно збагатило їхній професійний рівень та планується значно розширити коло партнерів програми та розробити єдину уніфіковану систему для її впровадження не тільки у пілотних районах, а й в усіх лікувально-профілактичних закладах області.

На переконання керівника програми «Здоров’я та розвиток дітей» Валерії Таран та міжнародного експерта ЮНІСЕФ Акакія Зоідзе, таких гарних результатів реалізації програми на Житомирщині вдалося досягти саме завдяки конструктивній співпраці медиків із органами влади, соціальними службами, громадськими організаціями та ЗМІ.

Джерело