RSSВерсія для друку
Здоров’я та благополуччя дитини – безперечний пріоритет державної політики - Р.Богатирьова
29.03.2012

"Здоров’я та благополуччя дитини – це пріоритет державної політики України", – наголосила Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова під час зустрічі з представником Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юккі МОКУО. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Учасниці зустрічі обговорили напрямки співробітництва Міністерства охорони здоров’я та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Серед них було визначено п’ять основних. Перший напрямок стосується зменшення кількості малюків у дитячих будинках та інтернатах шляхом їхнього усиновлення. Посилена співпраця в цій сфері між Міністерством охорони здоров’я, Міністерством соціальної політики та Уповноваженим Президента з прав дитини.

Другий напрямок партнерства Міністерства охорони здоров’я з Дитячим фондом ООН в Україні – ефективне втілення програми "ВІЛ/СНІД, діти та молодь", зокрема в частині для досягнення повного запобігання передачі ВІЛ від інфікованої матері до новонародженої дитини. Керівник Міністерства охорони здоров’я висловила впевненість в тому, що для досягнення цієї мети в Україні будуть задіяні всі можливості.

Третім напрямком співпраці було визначено впровадження в Україні системних заходів із захисту населення від загроз йододефіциту шляхом обов’язкового йодування солі, яку споживають громадяни України. Як зазначалося під час зустрічі, це вкрай важливо для збереження та зростання інтелектуального потенціалу з дитинства. Раїса Богатирьова заявила про намір сприяти якнайшвидшому ухваленню Верховною Радою України відповідного законопроекту. Документ регулюватиме обов’язкове застосування йодованої солі у харчовій промисловості й громадському харчуванні.

Четвертий напрямок пов'язаний з реалізацією національної програми імунізації. Адже імунопрофілактика є однією з основ збереження здоров’я нації. Віце-прем’єр-міністр України-Міністр охорони здоров’я України відзначила успішний досвід ЮНІСЕФ у побудові ефективних стратегій комунікації з населенням та ЗМІ, яким, за її словами, "ми маємо скористатися для ефективного проведення кампанії щодо відновлення довіри населення до вакцинації зокрема та охорони здоров’я в цілому".

Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/6837