RSSВерсія для друку
Завдяки Пілотному проекту гіпертоніки Луганщини заощадили майже 2,5 млн грн.
24.07.2013

В рамках Пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою Луганщина освоїла 2, 45 млн грн. бюджетних коштів, за рахунок яких компенсуються витрати на ліки гіпертонікам. Про це повідомив головний позаштатний кардіолог області Олександр Гуков.

За його словами, на Луганщині постійної медикаментозної терапії потребують майже 636 тис. гіпертоніків, тобто 33% від дорослого населення області. Тому регіон займає лідируючу позицію щодо виписування рецептів. Найбільш ефективно це відбувається у Луганську, Сєвєродонецьку та Слов'яносербському районі.

У проекті беруть участь 808 лікарів області - кардіологи і лікарі первинної ланки. Але, підкреслив Гуков, в роботу необхідно залучати також лікарів вузьких спеціальностей та лікарів усіх стаціонарів, оскільки 30% пацієнтів мають супутній діагноз «гіпертонічна хвороба». Також важливу роль відіграє тісна співпраця з бригадами швидкої допомоги, які виїжджають на виклики, вимірюють артеріальний тиск і виписують рецепти.

Детальніше…