16.01.2012

"Держзакупівлі лікарських засобів у 2012 році будуть проводитися у плановому режимі, без збоїв і паніки, про це заявила в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник Міністра охорони здоров'я України Галина Калішенко. Дії Міністерства охорони здоров'я будуть спрямовані на поліпшення системи держзакупівель, забезпечення прозорості проведення торгів і зниження цін на медпрепарати".

"Починаючи з 2011 року Міністерство розпочало оптимізацію номенклатури закупівель ліків, за період з травня до кінця року укладено усі необхідні договори на повну суму, передбачену держбюджетом-2011. Більше того, за минулий рік вдалося знизити ціни на лікарські засоби, які закуповуються за державний рахунок і досягти значної економії коштів: при загальній сумі 1,9 млрд грн., передбачених держбюджетом-2011, економія по програмах досягла 155 млн грн." - йдеться у інтерв'ю.

Галина Калішенко зазначила, що у минулому році був значно розширений перелік компаній, що беруть участь в торгах, до 70 фірм. Це створює умови для здорової конкуренції, а значить дозволяє знизити вартість ліків.

Однією з позитивних тенденцій минулого року є налагодження зв'язків безпосередньо з українськими виробниками ліків. У їх числі фармкомпанії "Дарниця" та "Луганський хіміко-фармацевтичний завод", які раніше працювали через дилерів.

Також Міністерству вдалося налагодити методичну і ефективну роботу з постачальниками, завдяки чому в 2011 році 1/3 усіх постачань була проведена достроково.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120116_1.html