RSSВерсія для друку
"Затримок у держзакупівлі медпрепаратів на 2012 рік не буде", - Галина Калішенко
16.01.2012

"Держзакупівлі лікарських засобів у 2012 році будуть проводитися у плановому режимі, без збоїв і паніки, про це заявила в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник Міністра охорони здоров'я України Галина Калішенко. Дії Міністерства охорони здоров'я будуть спрямовані на поліпшення системи держзакупівель, забезпечення прозорості проведення торгів і зниження цін на медпрепарати".

"Починаючи з 2011 року Міністерство розпочало оптимізацію номенклатури закупівель ліків, за період з травня до кінця року укладено усі необхідні договори на повну суму, передбачену держбюджетом-2011. Більше того, за минулий рік вдалося знизити ціни на лікарські засоби, які закуповуються за державний рахунок і досягти значної економії коштів: при загальній сумі 1,9 млрд грн., передбачених держбюджетом-2011, економія по програмах досягла 155 млн грн." - йдеться у інтерв'ю.

Галина Калішенко зазначила, що у минулому році був значно розширений перелік компаній, що беруть участь в торгах, до 70 фірм. Це створює умови для здорової конкуренції, а значить дозволяє знизити вартість ліків.

Однією з позитивних тенденцій минулого року є налагодження зв'язків безпосередньо з українськими виробниками ліків. У їх числі фармкомпанії "Дарниця" та "Луганський хіміко-фармацевтичний завод", які раніше працювали через дилерів.

Також Міністерству вдалося налагодити методичну і ефективну роботу з постачальниками, завдяки чому в 2011 році 1/3 усіх постачань була проведена достроково.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120116_1.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...