RSSВерсія для друку
Заступник голови МОЗ О. Лінчевський: Медичні університети в Україні слабкі
08.08.2018

На думку Олександра Лінчеського, через низьку якість освіти в Україні випускаються непрофесійні лікарі, і світ не визнає українські дипломи

«Ми з вами маємо потребу в освічених лікарях. Є абітурієнти, які вступають в університет. Суспільство платить податки, із них частина спрямовується на медичну освіту. Студенти довчаються до шостого курсу, а потім із них виходять не найкращі лікарі. У нас слабкі медичні університети, усі як один. Наш диплом не визнається у світі», — заявляє заступник міністра охорони здоров’я.

На його думку, надзвичайно важливо працювати саме над якістю освіти, адже вона впливає на те, як лікар обстежуватиме пацієнта, встановлюватиме діагноз та проводитиме лікування. МОЗ вже зробило декілька кроків у напрямку більш жорсткого відбору претендентів на вступ до медичних університетів.

«Вони мають знати, яка хвороба якою таблеткою лікується. Наші медики на цьому розуміються не так добре, як хотілося б. Від того біди набагато більше, ніж від корупції. Слабка освіта з’їдає куди більше людей і здоров’я. Справжнє лихо — це студент, який не прочитав книжку, і викладач, який не дав її студентові для прочитання», — розповів заступник голови МОЗ.

Джерело