10.10.2012

Працівникам центрів первинної медичної допомоги Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та м. Києва виплачено у повному обсязі надбавки за квітень - серпень на суму 27399,2 тис. грн.

Для підвищення оплати праці медичних працівників у пілотних з медичного реформування регіонах, Міністерством охорони здоров'я України розроблено Постанову Кабінету Міністрів України № 209 "Про деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я, що є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров'я" та Методичні рекомендації щодо встановлення стимулюючих надбавок за обсяг та якість виконаної роботи працівникам закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну допомогу та є учасниками пілотного проекту з реформування системи охорони здоров'я. Так, з квітня 2012 року середня заробітна плата як лікарів, так і медичних сестер у пілотних регіонах збільшилась у середньому на 34% порівняно з 2011 роком.

Станом на 20.09.2012 року на Вінничині дохід лікарів центрів первинної медико-санітарної допомоги виріс у середньому на 26%, медичних сестер - на 29%; медики Дніпропетровщини отримали на 25 - 32 % більше, ніж у минулому році; у Донецькій області надбавки для лікарів становили у середньому 22%, для медичних сестер - 37%. Лікарі ЦПМСД пілотних районів м. Києва отримують збільшені на на 37% надбавки за обсяг та якість виконаної роботи, а дохід медичних сестер збільшився на 63 %.

 

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121008_6.html