RSSВерсія для друку
Заради оздоровлення суспільства МОЗ посилить співпрацю з релігійними організаціями
01.10.2014

Відновила свою діяльність Громадська рада при МОЗ України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій

Днями відбулося перше засідання Громадської ради при МОЗ України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій після двох років перерви у своїй роботі, обумовленої позицією попереднього керівництва Міністерства.

Радник Міністра охорони здоров'я України Леся Брацюнь представила бачення МОЗ щодо взаємодії з Церквами і релігійними організаціями у справі оздоровлення українського суспільства. Після цього академік Юрій Кундієв, який до цього часу очолював Громадську раду, підвів підсумки попередньої діяльності та окреслив проблемні питання на найближчу перспективу. "У теперішній час дуже важлива роль психофізичної реабілітації постраждалих на Майдані та під час військових дій", – зауважив академік Юрій Кундієв. За його словами, треба пам'ятати, що здоров'я населення залежить лише на 15-20 % від медиків, а все решта – здоровий спосіб життя, загальна культура населення, профілактичні заходи, і власне цьому має приділити особливу увагу МОЗ та представники релігійної спільноти.

Джерело