23.12.2011

Для того аби в країні запровадити загальнообов’язкове медичне страхування, потрібна достатня матеріально-технічна база. Про це сьогодні під час інтернет-конференції сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов.

"Ми не можемо зараз впровадити загальнообов’язкове медичне страхування. … Це потрібно робити, але для цього потрібно систему підготувати. Тому що система немає достатнього матеріально-технічного оснащення, і всі ці гроші, які ми зберемо, вони просто підуть на матеріально-технічне оснащення і їх знову не буде вистачати. Тому що, якщо фонд (Фонд обов'язкового медичного страхування – Ред.) буде укладати договір відповідно з лікувальним закладом, то він буде вимагати відповідну якість надання медичних послуг", - сказав він.

Як повідомлялось, президент Українського медичного клубу Іван Сорока вважає, що державне медичне соціальне страхування з’явиться в Україні у 2014-2015 роках.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/565648-zaprovadgeennya-zagalnoobov%E2%80%99yazkovogo-medstrahuvannya-potrebue-materialno-tehnichnoyi-bazi---moz/