RSSВерсія для друку
Запровадження загальнообов’язкового медстрахування потребує матеріально-технічної бази - МОЗ
23.12.2011

Для того аби в країні запровадити загальнообов’язкове медичне страхування, потрібна достатня матеріально-технічна база. Про це сьогодні під час інтернет-конференції сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов.

"Ми не можемо зараз впровадити загальнообов’язкове медичне страхування. … Це потрібно робити, але для цього потрібно систему підготувати. Тому що система немає достатнього матеріально-технічного оснащення, і всі ці гроші, які ми зберемо, вони просто підуть на матеріально-технічне оснащення і їх знову не буде вистачати. Тому що, якщо фонд (Фонд обов'язкового медичного страхування – Ред.) буде укладати договір відповідно з лікувальним закладом, то він буде вимагати відповідну якість надання медичних послуг", - сказав він.

Як повідомлялось, президент Українського медичного клубу Іван Сорока вважає, що державне медичне соціальне страхування з’явиться в Україні у 2014-2015 роках.

Детальніша інформація за адресою:

www.unn.com.ua/ua/news/565648-zaprovadgeennya-zagalnoobov%E2%80%99yazkovogo-medstrahuvannya-potrebue-materialno-tehnichnoyi-bazi---moz/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...