18.10.2012

Представники страхових компаній і громадські діячі наголошують на необхідності введення в Україні обов`язкового медичного страхування (ОМС).

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН у середу.

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко зазначив, що, незважаючи на тривале і досить бурхливе обговорення питання про обов`язковість медичного страхування, у вирішенні цього питання так і не вдалося домогтися істотних результатів.

За інформацією президента Всеукраїнського лікарського товариства Олега Мусія, тільки за останні 10 років було підготовлено понад десять законопроектів щодо обов`язкового медичного страхування, але жоден з них не знайшов підтримки у парламенті, що, на його думку, пов`язано з неможливістю поділити контроль за фінансовими фондами, які будуть сформовані у разі введення ОМС.

«За попередніми даними, ця акумуляція коштів становитиме від 30 до 40 млрд грн. Безумовно, це соковитий шматок для того, щоб ним керувати», - сказав О.Мусій.

Він також вважає, що питання введення в Україні ОМС є виключно питанням політичної волі.

«На моє глибоке переконання, у першу чергу, впровадження такого механізму додаткового збору коштів залежить від політичної волі від самого верху держави. Як там буде сказано, так і буде зроблено» - підкреслив О.Мусій.

Він також констатував, що, незважаючи на існування в країні нібито безплатної медицини, для звичайних громадян вона є «навіть дуже платною» з урахуванням різного роду «подяк» лікарям.

З детальнішою інформацією Ви можете ознайомитись за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/239562