RSSВерсія для друку
Запорізьких медиків готують до надання екстреної медичної допомоги у ході ЄВРО-2012
27.02.2012

У Запорізькому державному медичному університеті відбулась науково-практична конференція "Сучасні стандарти надання екстреної медичної допомоги. Підготовка фахівців у рамках проведення ЄВРО-2012". У ній взяли участь провідні спеціалісти в області надання екстреної медичної допомоги, які пройшли навчання у кращих клініках Європи. Промовці поділилися новими підходами до стандартів надання екстреної медичної допомоги потерпілим.

"Завдяки цій конференції запорізькі медики отримали можливість максимально наблизити до практичної охорони здоров'я ті навички і уміння, які є стандартами в Європі і у всьому світі", - відзначив начальник управління охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Андрій Запорожченко.

"Згідно статистики Міністерства охорони здоров'я, щорічно в нашій країні від травм помирають шістдесят тисяч громадян. Тільки чверть потерпілих потрапляють до лікувальних установ. А тому необхідно переглянути протоколи екстрених реанімаційних дій, розширити коло професій, для яких знання прийомів першої допомоги будуть обов'язковими", - зазначив під час конференції директор Українського науково-практичного центру екстремальної медицини катастроф, професор Георгій Рощин.

Також він повідомив, що Верховною Радою розглядається Проект закону, що передбачає створення системи екстреної медичної допомоги як обов'язкового догоспітального етапу.

 

Детальніша інформація за адресою:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120227_2.html