RSSВерсія для друку
Запорізькі студенти-медики проходили практику в польських та чеських медичних вузах
09.09.2013

Студенти Запорізького медуніверситету повернулися з практики, яку проходили у Чеській Республіці. В клініці університету Палацького (м.Оломоуц) протягом місяця шестикурсники Марина Соколова, Любов Новикова, Дмитро Мартинов, В’ячеслав Січкар та п’ятикурсник Ярослав Швець практикували свої вміння та знання у відділенні акушерства, гінекології та хірургії.

Програма практики аналогічна вітчизняній, і студенти мали можливість закріпити практичні навички та досвід. Чеські лікарі дозволяли українським студентам асистувати під час гінекологічних та онкологічних операцій, кесаревого розтину, при пологах, навчали проводити ультразвукові дослідження. Разом із студентами з інших країн, яких чимало стажується в університеті Палацького за міжнародними програмами обміну, наші практиканти брали участь у щоденних оглядах хворих, чергуваннях, проводили різноманітні процедури та маніпуляції.

В Чехії давно запроваджена страхова медицина, і це дозволило максимально оснастити всі медичні заклади новітньою технікою і запровадити сучасні лікувальні технології. Запорізьких студентів особливо вразили операції з використанням робота-хірурга «da Vinci».

Джерело