RSSВерсія для друку
Заощаджені 14,5 млн грн підуть на дозакупівлі медикаментів та виробів медичного призначення
21.07.2017

Серед 6 000 українців, які щороку потребують замісної ниркової терапії (гемодіаліз, перитонеальний діаліз або трансплантація нирки), за оперативними даними з регіонів, 146 осіб – діти, що мають гостру форму захворювання V ступеню і потребують невідкладної допомоги.

У 2015 році закупівлі медикаментів та виробів медичного призначення для дитячого діалізу не проводились, а цьогоріч планові закупівлі високоякісних продуктів за цим напрямком через міжнародну організацію Crown Agents будуть перевиконані.

 Згідно із замовленням МОЗ, на закупівлю 93 968 лікарських засобів та медичних виробів було виділено 35,6 млн грн із держбюджету-2016. Станом на 20 липня на склади державного підприємства прибули вже 89% медикаментів та виробів медичного призначення від заявленої потреби. При цьому Crown Agents використали для закупівель тільки 58% бюджетних коштів.

 Заощаджені 14,5 млн грн. зокрема будуть спрямовані на здійснення додаткових закупівель за цим напрямком згідно із потребами Міністерства охорони здоров’я.

Детальніше