RSSВерсія для друку
Законопроект про страхову медицину "від Денисової" призведе до тінізації економіки – МОЗ
12.10.2016

Міністерство охорони здоров'я виступає проти ухвалення законопроекту, який передбачає упровадження в Україні моделі страхової медицини, за якої внески за працівників сплачуватимуть роботодавці, оскільки це може призвести до додаткової тінізації економіки.

Про це повідомила прес-служба міністерства. «МОЗ стурбований можливістю упровадження в Україні такої моделі фінансування галузі. Міжнародний досвід свідчить, що збір коштів для охорони здоров'я шляхом упровадження додаткового податку на заробітну плату призведе до зростання рівня тінізації економіки, а відтак, зменшення доходів державного, місцевих бюджетів та в кінцевому результаті до погіршення послуг для пацієнтів», - цитує прес-служба в. о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.

Як зазначається у повідомленні, йдеться про законопроект №4981 «Про загальнообов'язкове соціальне медичне страхування в Україні», яким пропонується упровадити приватну страхову модель фінансування медичної галузі. У разі його ухвалення бюджет охорони здоров'я формуватиме не держава, а приватні страхові компанії, які будуть збирати і акумулювати страхові внески. Передбачається, що страхові внески за працюючих українців сплачуватимуть роботодавці, а за непрацюючих – місцеві адміністрації.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...