RSSВерсія для друку
Законопроект про страхову медицину буде готовий в 2012 році
15.07.2011

Вже напрацьовано законопроект щодо запровадження в Україні страхової медицини і в наступному році він може бути внесений на розгляд Кабінету Міністрів України. Про це повідомив під час прес-конференції міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

"Ми готуємо систему до роботи обов’язкового медичного страхування. У нас, до речі, напрацьований законопроект, і ми думаємо, що в середині 2012 року ми його винесемо на розгляд Кабінету Міністрів України, а якщо нас підтримають, то внесемо і до Верховної Ради", - наголосив міністр.

О.Аніщенко також зазначив, що страхова медицина не почне діяти у той же день, як буде прийнятий відповідний закон. "Адже для цього потрібні накопичувальні 2-3 роки", – додав він.

Раніше міністр охорони здоров'я сказав, що повністю страхова медицина в Україні може бути запроваджена за 4-5 років.

Як повідомлялось ЗМІ, Президент України під час оголошення послання до ВР заявляв, що реформа охорони здоров'я забезпечить повернення практики сімейної медицини та початок роботи страхової медицини.

В свою чергу, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає, що на даному етапі при відсутності страхової медицини в країні її альтернативою можуть стати лікарняні каси.

Довідково: медичне страхування - форма соціального захисту інтересів населення в охороні здоров'я, що виражається в гарантії оплати медичної допомоги при виникненні страхового випадку за рахунок накопичених страховиком коштів. Медичне страхування дозволяє гарантувати громадянину безкоштовне надання певного обсягу медичних послуг при виникненні страхового випадку (порушення здоров'я) за наявності договору зі страховою медичною організацією. Остання несе витрати за надання медичної допомоги (ризику) з моменту сплати громадянином першого внеску до відповідного фонду.

www.unn.com.ua/ua/news/14-07-2011/417952/