RSSВерсія для друку
Законопроект про приєднання України до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї вийшов на фінішну пряму
12.09.2012

Законопроект про приєднання України до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї знаходиться на фінішному етапі проходження процедури погоджень. По їх завершенню законопроект буде подано на затвердження до Верховної Ради України.

 

Нагадаємо, що 8 серпня 2012 року Уряд схвалив законопроект "Про приєднання до Конвенції про розробку Європейської фармакопеї із поправками, внесеними відповідно до положень протоколу до неї".

 

Конвенція про розробку Європейської фармакопеї розроблена Радою Європи з метою затвердження єдиних фармакопейних стандартів якості лікарських засобів, узгодження специфікацій лікарських речовин, які в їхньому первинному стані чи у вигляді фармацевтичних препаратів становлять загальний інтерес і мають важливість для народів Європи, розробки специфікацій лікарських речовин, що з'являються на ринку, поступового запровадження спільної для заінтересованих європейських країн фармакопеї.

 

У разі приєднання до Конвенції Україна набуде статусу члена Європейської Фармакопейної Комісії з правом голосу. Це надасть Україні можливість брати повноцінну участь у розробці європейських стандартів якості лікарських засобів, узгодження специфікацій лікарських речовин, які в їхньому первинному стані чи у вигляді фармацевтичних препаратів становлять загальний інтерес і мають важливість для народів Європи, розробки специфікацій лікарських речовин, що з'являються на ринку, поступового запровадження спільної для заінтересованих європейських країн фармакопеї та впливати на європейську політику у сфері регулювання лікарських засобів.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120911_2.html