RSSВерсія для друку
ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВАКЦИНАЦІЇ В УКРАЇНІ
02.08.2011

 

10 березня 2011 р. Всеукраїнська громадська організація «Фундація медичного права та біоетики України» і Міжнародний фонд «Відродження» створили Аналітико-експертний центр досліджень у сфері громадського здоров’я, метою якого є забезпечення прав людини у сфері охорони здоров’я крізь призму активізації фахової громадської спільноти, діяльність якої системно впливає на формування державної політики України в царині охорони здоров’я і нормотворення у цій галузі. До роботи у Центрі залучено плеяду провідних фахівців України від медицини і права, сфера професійного інтересу яких медичне право та біоетика. Підсумки роботи центру узагальнюються у квартальних аналітичних звітах.

Ознайомитись із квартальним звітом Аналітико-експертного центру досліджень у сфері громадського здоров'я при ВГО "Фундація медичного права та біоетики України" на тему "Законодавче забезпечення вакцинації в Україні" можна у доданому файлі та у рубриці "Методичні матеріали" нашої бібліотеки.

При обранні теми для дослідження експерти керувались тенденціями законотворення (оскільки в цьому керунку є численні законопроектні ініціативи, зміни до законодавства, видання інтерпретаційних актів, тощо), аналізом юридичної практики (відсутність уніфікованості при розгляді судових справ, пов’язаних з сферою вакцинопрофілактики), дебатованістю проблеми у ЗМІ з фокусом на актуальність захисту прав людини.