18.04.2014

18 квітня 2014 р. Олександр Турчинов підписав Закон України від 10.04.2014 р. №1200-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства». 

Нагадаємо, що 10 квітня з метою врегулювання нормотворчої помилки та зниження ставки ПДВ на імпортні лікарські засоби і вироби медичного призначення з 20% до 7% парламентарії 239 голосами ухвалили в цілому законопроект №4645.

Ухваленим законом № 1200-VII уточнено, що 7% ПДВ оподатковуються операції з:

постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичних виробів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України;

постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, дозволених для застосування у межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Детальніше: