RSSВерсія для друку
Заклади охорони здоров’я забезпечені лікарськими засобами і виробами медичного призначення за централізованими закупівлями
26.03.2014

За здійсненими закупівлями минулого року заклади охорони здоров’я на сьогодні забезпечені основними лікарськими засобами і виробами медичного призначення. У співставленні із річним обсягом закупівлі у межах передбачених бюджетних асигнувань середній рівень забезпеченості закладів охорони здоров’я складає близько 55-60%.

Наявний обсяг забезпеченості препаратами і медичними виробами дозволяє здійснювати базові стандартизовані схеми лікування за основними найбільш соціально важливими напрямами централізованого забезпечення орієнтовно найближчі 4-6 місяців.

Зокрема, для забезпечення дітей у межах заходів Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини препаратів повинно вистачити щонайменше на найближчі 3-4 місяці. Водночас, за розрахунковими прогнозами, для лікування хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз препаратів вистачить до вересня-жовтня поточного року. Препаратів для лікування онкохворих дорослого віку має вистачити до липня-серпня 2014 року. Задовольнивши потреби онкохворих дітей минулого року на 100% від потреби у закупівлі препаратів, можна розраховувати на доволі тривалий період стабільного забезпечення закладів у онкопрепаратах – орієнтовно до липня-серпня місяця.

Детальніше: