RSSВерсія для друку
Заклади охорони здоров’я, українські медики готові до надання медичної допомоги учасникам та гостям чемпіонату «Евро 2012»
27.03.2012

«На сьогодні МОЗ України разом з керівниками галузі регіонів, які будуть приймати учасників та гостей чемпіонату світу з футболу «Евро 2012», виконує завдання щодо забезпечення галузі до надання медичної допомоги, - зазначив радник Міністра охорони здоров’я з питань підготовки до чемпіонату «Евро 2012» Володимир Юрченко під час прес-конференції в інформаційній агенції «УНН». - Вже визначені медичні групи, які будуть обслуговувати надання медичної допомоги під час чемпіонату на стадіонах, організацію медичних пунктів на стадіонах, розміщення машин швидкої допомоги в чаші стадіонів. Окрім того, визначені та готуються до прийому гостей та учасників чемпіонату лікувальні заклади у всіх містах, де будуть проходити матчі. Усі задіяні ресурси узгоджені з представниками УЕФА».

Він також зазначив, що в Києві за рекомендацією представників УЕФА для медичного обслуговування сім’ї УЕФА, учасників та вболівальників були включені до списку додаткові медичні заклади, зокрема, Військовий шпиталь, клінічна лікарня «Феофанія» та клініка «Борис». «Заклади охорони здоров’я, українські медики готові у разі необхідності до надання медичної допомоги учасникам та гостям чемпіонату з футболу «Евро 2012», - зазначив Володимир Юрченко. Він також зазначив, що для налагодження спілкування з іноземними гостями та учасниками чемпіонату до роботи у медичних бригадах та пунктах на стадіонах, а також у приймальних відділеннях визначених лікарень та у диспетчерських пунктах швидкої допомоги будуть залучатися студенти 4 – 5 курсів медичних ВУЗів, які володіють декількома мовами. Окрім того, для адекватного спілкування персоналу медичних закладів з іноземними пацієнтами у містах, де будуть проходити матчі, створені і будуть поширені міні довідники-перекладачі з англійської мови. Такі примірники вже створені в усіх містах, де будуть проходити матчі «Евро 2012». 

 

Джерело:

 

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120326_1.html