RSSВерсія для друку
Захворюваність і смертність через туберкульоз в Україні знизилися
19.01.2012

Виконавчий директор Глобального фонду для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом і малярією Мішель Казачкін відзначив позитивні тенденції у подоланні епідемій цих хвороб в Україні останнім часом, але назвав успіхи поки нестабільними.

М.Казачкін висловив переконання, що вчорашня його зістріч з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим свідчить, що проблемі протидії ВІЛ/СНІДу і туберкульозу приділяється в Україні дуже велика увага на найвищому рівні.

“І це означає, що країна розуміє, наскільки серйозно треба працювати, щоб досягти успіхів у протидії цим захворюванням. У сфері ВІЛ дуже напружена ситуація. А що стосується туберкульозу, і це є занепокоєнням не тільки нашої організації, але й ВООЗ, - це зростаюча кількість мультирезистентного туберкульозу в Україні, зокрема, у закладах пенітенціарної ситеми. Але це проблема не тільки України, але й усього регіону Східної Європи та Центральної Азії”, - наголосив М.Казачкін.

У свою чергу, міністр охорони здоров`я України Олександр Аніщенко заявив, що відбувається зниження захворюваності та смертності внаслідок туберкульозу.

Також, за його словами, вдалося стабілізувати ситуацію з ВІЛ-інфекцією: “За останній рік у нас інтенсивність підйому знизилась, уповільнився підйом смертності від ВІЛ-інфекції. У нас є зниження інфікованості споживачів ін’єкційних наркотиків, інфікованості ВІЛ-інфекцією”.

За даними міністра, якщо у 2004 році рівень захворюваності на туберкульоз становив понад 80 випадків на 100 тисяч населення, то зараз - 64 на 100 тисяч.

“Є в нас темп приросту у зниженні ВІЛ-інфекції: якщо у 2010 році він був 3,3, то у 2011 році - 1,8”, - зазначив О.Аніщенко.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/228816